Potten

Kunststof plantenbakken - Polyester plantenbakken - Terracotta Impruneta - Houtenbakken

Bijzondere collectie potterie en plantenbakken welke zeer duurzaam en vorstbestendig zijn. O.a. Impruneta terracotta uit Italië, diverse kunststoffen en houten plantenbakken. Maatwerk tuinmeubelen en potten mogelijk.

Merken: o.a.Impruneta, Royal Botania, Leonardo

Terracotta uit Impruneta- Firenze - Italie

Het dorp Impruneta heeft een ondergrond van klei die de bijzondere eigenschap heeft dat hij, eenmaal gebakken, vorstbestendig is. Vazen, potten, plantenbakken, enz. gebakken uit deze klei en gevuld met winterharde planten mogen buiten overwinteren. Sinds eeuwen wordt er in Impruneta op ambachtelijke wijze gebakken. Het volledige proces gebeurt praktisch nog manueel. De aangevoerde klei wordt gemengd met water en gekneed tot een donkergrijze massa. Het klei mengsel wordt met de vuisten in mallen geslagen en de overtollige klei hierna afgeschraapt. Na 2 dagen verwijdert men de mallen. Hierna volgt een droog proces van ongeveer 14 dagen. Daarna volgt een bak proces van 50 uur. Het afkoeling proces gebeurt eveneens zeer langzaam zowel in als buiten de oven. Met als gevolg: Impruneta terracotta mooi, waardevol en exclusief, een echte investering voor de toekomst!

Polyester plantenbakken

Ook in polyester plantenbakken kunnen wij u kleur maatwerk leveren. De standaard kleur is antraciet (ral 7021) maar diverse  RAL kleuren zijn mogelijk. De gewapende polyester plantenbakken zijn er in vele formaten en door en door gekleurd. De bovenrand is dubbel omgezet wat deze plantenbak een prachtige tijdloze uitstraling geeft. Vraag even naar de mogelijkheden. Bekijk in onze showroom ook onze exclusieve tuinmeubelen en design tuinmeubelen.

MEER exclusieve TUINMEUBELEN

Bekijk onze gehele collectie luxe tuinmeubelen: