De mooiste tuintrends voor deze zomer

6 Juni, 2016 12:55

Met het begin van de lente is ook het tuinseizoen losgebarsten. Het voorjaar is hét moment om de tuin te onderhouden en in te richten volgens de laatste trends. Een kleurige tuin, veel groen of een huiselijke sfeer: welke trend past het beste bij u?

Een kleurig geheel

Bij de zomer horen frisse, heldere kleuren. Bloemen fleuren een tuin direct op en zorgen voor een levendige sfeer. Volgens de laatste trends zijn dit de bloemen die dit jaar niet mogen ontbreken in uw tuin:

Heeft u niet zulke groene vingers, maar wilt u toch graag kleur aanbrengen in de tuin? Kies dan voor een gekleurde decoratief element zoals de Cubes. Naast het feit dat ze uw tuin opfleuren, doen ze ook dienst als zitelement.

Voor een subtiele kleurige touch kiest u voor de Royal Botania loungestoel, die naast zwart en wit in drie frisse kleuren verkrijgbaar is.

Natuurlijke uitstraling

De natuurlijke tuin wint steeds meer aan populariteit. Ondanks het feit dat we nog steeds veel bestrating zien, worden tuinen steeds groener. Het terras wordt voorzien van grote plantenpotten, de tuin is gedeeltelijk begroeid met coniferen en er is een (kunst)grasveldje aangelegd. Ook in de materiaalkeuze is de natuurlijke trend te herkennen; zo zijn tuintafels van hout of polywood heel gewild. Eerder vertelden we over de populariteit van ronde tafels, die door de natuurlijke vorm ook binnen deze trend vallen.

Zelf groenten en fruit kweken

De natuurlijke trend zet zich voort in het zelf kweken van groenten, fruit en kruiden. Deze zomer zien we veel kruidenplanten en fruitstruiken of –bomen. Denk bij zelf kweken niet direct aan een gigantische kas in uw tuin, want het kan ook op kleine schaal. Een brede plantenbak gevuld met diverse kruidenplanten of wat mooie potten met fruitboompjes geven de tuin een natuurlijk effect. Daarbij profiteert u van de lekkerste verse ingrediënten!

Een verlengstuk van de woonkamer

De grens tussen binnen en buiten vervaagt meer en meer. We richten de tuin steeds vaker in als buiten-huiskamer. Er wordt veel gebruik gemaakt van overkappingen en heaters, om de tijd die we in de tuin door brengen te verlengen. Loungesets zijn nog steeds niet verdwenen: deze zomer zien we ze vaak opgemaakt met veel kussens – net zoals binnen. Op tafel staan accessoires als kaarsen en windlichten, en ook de verlichting is (met onder andere wand- en plafondlampen en terraslampen) geïnspireerd op de woonkamer. Het huiselijke gevoel is compleet met een hoogwaardig karpet, dat u bijvoorbeeld rondom uw loungeset kunt leggen.

< Nieuw in onze experience garden Graskarpet De Mariposa outdoor lounge stoel >